Kredi Kartlarına Vade Farksız Taksit
0 Alışveriş Listesi
Navigation

Otomatik Yanakayar Kapı Motorları için Kış Bakımı

  • Otomatik Yanakayar Kapı Motorları için Kış Bakımı

Otomatik yanakayar kapı motoru, elektromekanik sistemlerdir. Kış aylarında özellikle soğuk hava koşullarından etkilenebilirler. Bu nedenle, kış ayları gelmeden otomatik kapı motorlarımızın bakımlarını ertelemeden yaptırmamız son derece önemlidir. İşte otomatik kapı motorları için kış bakımı adımları:

  1. Motor ve Rediktör Rulman Değişimi: Bakımsız kalan kapı motorlarının sık rastlanan problemlerinin başında, kullanım süreleri ve yoğun çalışmaları sonucu özelliğini yitirmiş yağ ile çalışmaları, yağa su karışması veya tamamen yağsız çalışmaları sonucu rediktör rulmanları hasar almaktadır. Motor sistemi de yağsız çalışan rediktöre güç sağlamaya çalışırken aşırı ısınma ve zorlanma sonucu motor üzerinde bulunan yataklama rulmanlarında bozulmalar yaşanmaktadır. Düzenli bakım ve değişim yapılarak motor ve rediktör üzerinde bulunan tüm rulmanların ömrü de uzun olacaktır.
  2. Motor Rediktör Yağ Kontrolü: Öncelikle, motorumuzun çalışmasında aşınmaları önleyen ve sorunsuz çalışmasını sağlayan rediktör yağı çok önemlidir. Yağsız çalışması ya da özelliğini yitirmiş yağ ile çalışması, birçok dişlinin ve parçanın hasar görmesine neden olacaktır. Düzenli bakım ile içerisindeki sıcak yağ veya gres yağın değiştirilmesi, kış ayları öncesi motorumuzun performanslı olarak çalışmasını sağlayacaktır.
  3. Motor Performans Kontrolü: Yapılan bakım süreci ile motorumuzun daha verimli çalışıp çalışmadığı, çalışma ekipmanlarında uyumsuzluk veya mekanik problem olup olmadığına bakılmalıdır. Çalışma başlatıldığında mekanik ses olup olmadığı, sürtünme veya aşınma sesi verip vermediği kontrol edilir. Motor dişlilerinin hatve ayarlarının doğruluğu, motor dişlisine basmadığına bakılır. Sonrasında motorun engel algılama, baskı, emniyet gibi aşamaları test edilir.
  4. Motor Kabin Aksesuar Kontrolü: Motorun dış kabini, motorun içerisinde bulunan kontrol kartı ve güç kaynağını muhafaza altına alan koruma kapağıdır. Kırık veya çatlak olması durumunda sıvı teması girişi olması, elektronik kontrol kartı ve diğer parçalara zarar verebilir. Motora bağlı olan emniyet fotosellerinin kapaklarının kırık olmaması, dış yüzeylerinin boyalı veya çizik olmaması gerekmektedir. Karşılıklı birbirini görmemesi durumunda kapınız emniyet gereği kapanmayacaktır. Kapının çalıştığını gösteren flaşör lambanın yandığından emin olun. Kapıya her komut verdiğinizde lamba yanıp sönerek çalışmanın başladığını size görsel olarak bildirir.
  5. Kar ve Buz Temizliği: Karlı havalarda motorumuzun elektriğini keserek kapımızın çalışma alanındaki karı mutlaka temizlemeliyiz. Kar ve buz olan çalışma alanında kapınızı çalıştırmanız, motorunuzun aşırı zorlanmasına yol açacaktır. Böyle durumlarda aşırı karlı havalarda motorunuzun elektriğini mutlaka kesin ve kapınızı açık bırakın. Buz birikmesi, kapının düzgün çalışmasını engelleyebilir. Kapı mekanizmalarının ve yollarının kar ve buzdan temiz olduğundan emin olun. Buzlanmayı önlemek için gerekirse ısıtma sistemleri veya özel buz çözme ürünleri kullanın.
  6. Profesyonel Bakım: Kapı motoru elektronik ve mekanik bir yapıya sahiptir. Teknik bilgi birikimi olmayan, eğitimini almamış kişilerin müdahalesi sonucunda kapı motorunda hasarlara, onarımı mümkün olmayan durumlara yol açabilir. Kapı motoru bakımlarınızı yetkili servis ve profesyonel bakım hizmeti alarak, motorunuzun kış şartlarında uzun yıllar sorunsuz çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Kış bakımı, otomatik kapı motoru kullanımının uzun ömürlü ve güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamak için önemlidir. Yukarıdaki adımları izleyerek, otomatik kapı motorunuzun kış aylarında sorunsuz çalışmasını sağlayabilirsiniz.


Yorumlar

Yorum Yaz

Derecelendirme Ver